La începutul lunii octombrie, Primăria orașului Mioveni și SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL au demarat o campanie de colectare a uleiului alimentar uzat prin amenajarea unui punct de colectare a acestui deșeu la Piața Agroalimentară “Dacia”.

Fiind o societate ce are drept obiect de activitate prestarea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, precum și de epurare a apelor uzate menajere, ne-am propus să derulăm o serie de campanii și activități de responsabilitate socială. Implicarea și susținerea personalului în activități sociale şi de educare pe termen lung a copiilor şi tinerilor, în spiritul protecţiei mediului, fac parte din strategia de responsabilitate socială a S.Ed.C. Mioveni.
Proiectul despre care vorbim astăzi și-a propus să contribuie la conștientizarea și eliminarea efectelor nocive ale uleiului alimentar uzat aruncat la chiuvetă.
Ne-am gândit că informațiile ar fi utile și elevilor, așa că miercuri, 11 octombrie, am prezentat proiectul claselor a VIII-a de la Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” din Mioveni. Peste 60 de elevi și cadre didactice au participat la întâlnirea cu noi și au primit cu interes mesajul nostru: “Ulei uzat? Hai cu el la colectat!”
Proiectul dorește, în primul rând, să informeze tinerii asupra efectelor nocive produse de către uleiul uzat asupra mediului:
- Aruncat în chiuvetă înfundă și corodează țevile, provoacă un miros urât. După țevile interioare, ajunge în sistemul de canalizare al orașului unde poate forma blocuri de grăsime ce împiedică circularea în interiorul acesteia, astfel că apa poate refula pe stradă. Și aici poate coroda țevile și poate produce un miros urât.
- Aruncat împreună cu gunoiul menajer, acesta apare ulterior la locul de depozitare a deșeurilor sub forma unei substanțe greu degradabile care împiedică dezvoltarea plantelor.
- Aruncat pe sol, râncezește, oprește regenerarea și îl face infertil pentru o perioadă lungă - până la 5 ani.
- Aruncat în apă, formează o pleiculă ce oprește oxigenul să ajungă la viețuitoarele și plantele existente aici. Deci mor! 
În al doilea rând, ne-am propus prezentarea soluției: colectarea în vederea producerii biodieselului.