ghidul clientului furt apa

 

???????!
FURTUL DE APĂ CONSTITUIE ??????????? ȘI SE PEDEPSEȘTE CONFORM CODULUI PENAL!
Având în vedere disconfortul creat utilizatorilor din cauza debitului scăzut la apă, atât în contextul secetei, al utilizării apei din sistem în alte scopuri decât cele prevăzute în contract (udarea grădinilor, umplerea piscinelor, ș.a.m.d.), dar și din cauza branșamentelor frauduloase de apă, vă aducem la cunoștință că a fost demarată o acțiune de verificare în teren.
Acțiunile de verificare şi control au loc în vederea depistării utilizatorilor cu branşamente clandestine, a utilizatorilor fără contract de furnizare, a utilizatorilor cu surse proprii de apă nedeclarate, dar care evacuează apa în reţeaua de canalizare, de verificare a integrităţii sigiliilor la apometrele montate în căminele de branşament şi a etanşeităţii legăturilor, pentru înlăturarea pierderilor din reţea, etc.
Atragem atenția consumatorilor asupra faptului că ????? ??. ??/????, prevede la ???. ??, ????. ? următoarele: „Constituie INFRACȚIUNE în domeniul serviciilor de utilități publice și se pedepsește potrivit Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, fapta săvârșită cu intenție privind furtul de apă din sistemul de alimentare cu apă”.
Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că ???. ?? din ????? ??/???? precizează că: “refuzul utilizatorilor de a permite operatorului accesul la dispozitivele de măsurare-înregistrare, în scopul efectuării controlului, înregistrării consumurilor ori pentru executarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii” constituie contravenție în domeniul serviciilor de utilități publice și se sancționează cu ?????ă ?? ?? ??? ?? ???? ???.
Reamintim că utilizatorii care au reţea de canalizare menajeră executată pe stradă, au obligaţia racordării la aceasta, iar nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amendă de la 2000 lei la 4000 lei, potrivit ???. ??, ????. (?) din ????? ??. ???/???? a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, republicată.
Pentru stoparea acestor acțiuni ilegale facem un apel la utilizatori să sesizeze orice situație care pare suspectă, la sediul nostru din str. Carol Davila, nr.4, în dispeceratul non stop – ????/???.???; ????.???.??? sau prin e-mail la adresa ???????@????-???????.??.