Tipărire
Stația de Epurare a orașului Mioveni a găzduit in data de 22 septembrie 2022 o sedință de lucru a Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului a Camerei Deputaților.
În 2016 administrația locala și societatea noastră, împreună cu specialiști în domeniu au pus bazele unui proiect pilot de compostare a namolului de la statia de epurare, cu o tehnologie unică in tara la acea vreme.
Soluția implementata la Mioveni este una ecologică, viabilă economic, bazată pe tehnologia de compostare cu aerare pozitivă sub prelată cu membrană semipermeabilă, pentru care a fost depusă la OSIM o cerere de brevet de invenție.
Printre avantajele sistemului nostru se numără reducerea semnificativă a costurilor cu evacuarea nămolului și producerea unui compost de calitate superioară, care poate fi folosit cu succes în agricultură.
Întâlnirea organizată la Stația de Epurare a reprezentat o oportunitate si pentru membrii comisiei în vederea elaborării unor norme tehnice privind activitatea de compostare.
La vizită au mai luat parte secretarul de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Pădurilor, Bălănișcu Bogdan și secretarul de stat Lucian Rus din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.