Ar putea fi o imagine cu text care spune „" Pe lângă înfundarea țevilor, uleiul uzat ajuns în canalizare afectează și sistemele din staÈia de epurare, generând costuri suplimentare cu ntreținerea funcționarea acesteia. + #CanalizareCurată S.Ed.C.”
 
 
♻️ Startul campaniei de colectare a uleiului uzat s-a dat în luna octombrie a anului 2017, reușindu-se colectarea unor cantități însemnate până în momentul de față. Lucrurile nu se pot schimba peste noapte, însă este important ca fiecare dintre noi să conștientizeze care sunt consecințele propriilor activități asupra mediului.
🌍 Deșeurile casnice sunt cel mai greu de ținut sub control, iar uleiul alimentar uzat aruncat la canal crează cele mai mari probleme în special pentru operatorii serviciilor de apă și de canalizare.
👉Totuși, ce facem cu el?
În Mioveni a fost înființat un centru special pentru colectarea deșeului. Simplu și la îndemână!
Iată cum puteți colecta și voi:
1️⃣ lasă uleiul la răcit după ce ai terminat de gătit;
2️⃣ strecoară uleiul pentru a elimina impuritățile și resturile de mâncare;
3️⃣ pune uleiul strecurat într-un recipient de plastic, metal sau sticlă - ideal este într-un recipient din plastic, cu capac, deoarece este mai ușor de transportat;
4️⃣ mergi cu recipientul la punctul de colectare din oraș, în Piața Dacia, corpul nou, de unde va fi trimis spre reciclare;
ATENȚIE: Nu amesteca uleiul uzat cu apă, uleiuri minerale, ulei de motor, lichid de frână sau transmisie, produse chimice, resturi alimentare sau alte deșeuri deoarece nu mai poate fi reciclat.